dilluns, 27 de setembre de 2010

IV jornades de la Fundació Andreu Nin

La Fundació Andreu Nin convoca unes jornades de reflexió i debat sobre la revolució espanyola, en el 75 aniversari de la fundació del POUM. Actes dedicats al rescat de la memòria d'aquest partit revolucionari i democràtic, amb la vista posada en les necessitats, reivindicacions i lluites actuals de la classe treballadora.

Dissabte, 2 d'octubre
11:30 h. Trobada a l'edifici de Telefònica. Plaça de Catalunya (Barcelona).
Ruta sobre el POUM. Un passeig pels llocs i edificis emblemàtics relacionats amb el partit durant la República i la guerra. Amb Andy Durgan.

16:00 h. Homenatge a l'històric dirigent de les JCI i del POUM, Wilebaldo Solano, president de la Fundació Andreu Nin, que ens va deixar el passat 7 de setembre.

Presentació del llibre: EL POUM en la Revolució Espanyola. Amb Reiner Tosstorff (autor), Pepe Gutierrez i Joel Sans.

17:30 Presentació del llibre: Joaquín Maurín, la revolución interrumpida.Amb Alfonso Claveria (autor), Rodolfo Ruiz i Salvador Trallero.

18:30 Acte Homenatge a les dones del POUM: Les dones i la revolució de 1936.
Intervindran: Maria Teresa Carbonell, Teresa Rebull, Cindy Coignard, Sandra Ezquerra, Monserrat Vilà i Juan Manuel Vera.


Diumenge, 3 d'octubre

A les 10 h. Trobada a la Pça. Eivissa (metro Horta)

10:30 Inauguració de la placa commemorativa del 75 aniversari del a fundació del POUM al solar on es trobava la casa de Francesc de Cabo i Carlota Durany. L'acte d'inauguració de la placa estarà presidit per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i pel delegat de Cultura, Jordi Martí. També intervindran: Andreu de Cabo, Enrique del Olmo i Ferran López Benages.

11:30 Saló d'actes de la Biblioteca Pública Juan Marsé, carrer Murtra, 135-145- Horta. Cloenda de les IV jornades de la Fundació Andreu Nin: EL POUM. Història d'un partit revolucionari. Amb Isabella Lorusso, Albert Martí i Pelai Pagès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada