dimarts, 26 d’octubre del 2010

ADHESIÓ DE LA FUNDACIÓ ANDREU NIN A LA CRIDA PER LA UNITAT CONTRA EL FEIXISME

13.10.2010
Les organitzacions feixistes són poc nombroses a Espanya, però les idees que difonen penetren de vegades perillosament en sectors significatius de les nostres societats.
Per això, des de la Fundació Andreu Nin, volem afegir la nostra veu al crit d’alerta que ha estat llençat per altres col·lectius.
Un crit d’alerta per fer entendre que les expressions de xenofòbia, masclisme, autoritarisme i manca de respecte per la democràcia posen en perill la convivència entre la ciutadania.
Cal veure el que està passant i cal fer-ho sense frivolitzar.
El feixisme, deia Andreu Nin, sorgeix quan, amb l’agravació de la crisi capitalista, les contradiccions internes del règim burgés arriben a la màxima tensió i, les classes explotadores, per assegurar el seu domini amenaçat, anul·len les llibertats democràtiques i destrueixen les organitzacions obreres.
El règim burgès, avui en dia, passa per una de les seves crisis més greus, però no es troba amenaçat. Tot i així els capitalistes per mantenir la seva condició necessiten imposar-se, guanyar els seus competidors...  accentuar més i més l’explotació de la gent treballadora, carregant els seus deutes sobre les espatlles dels més febles. A Espanya, el nombre de persones sense feina ja es superior a 4.600.000 i la precarietat laboral s’estén de manera esgarrifosa. 
Els posseïdors de fortunes necessiten guanyar més i reforçar la seva autoritat.
No necessiten en aquest moment feixistes al poder, però sí els seus arguments. Per això els aixopluguen i els donen ales a tota Europa. Per això els governs no només restringeixen llibertats, expulsen immigrants i toleren ostensiblement les agressions racistes, sinó que molt sovint fan seu el discurs de l’ultradreta, quan no pacten amb ella l’exercici de bocins de poder.
Les expulsions de gitanos ordenades pel govern francès i realitzades amb la complicitat de la resta d’executius europeus, entre ells l’espanyol, demostren clarament la voluntat del poder d’actuar contra els sectors més pobres de les nostres societats.
Les organitzacions democràtiques dels treballadores i treballadors no podem fer la vista grossa davant la progressió dels grups feixistes. Cal que ens unim per fer veure a la ciutadania el perill que representen i denunciar arreu aquestes organitzacions.
Cal exigir clarament el reconeixement sistemàtic dels nouvinguts com a ciutadanes i ciutadans de ple dret, perquè només així es pot concebre un futur en convivència pacífica i en plena llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada